Aranjamente florale artificiale online Cursuri de floristica scoala flori florarie buchet mireasa floralia brasov

Ateliere de aprofundare a Creatiei Florale (design floral)


Ateliere de aprofundare a Creatiei Florale (design floral)


Cui se adreseaza aceste ateliere?
Prin abordarea complexa a Creatiei Florale (design floral), aceste ateliere se adreseaza atat sufletelor pasionate de flori si frumos cat mai ales celor care doresc o aprofundare a cunostintelor teoretice si practice deja dobandite in aceasta sfera, fie pentru largirea propriului orizont estetic, fie pentru a profesa in domeniul floristic.Scopul acestor ateliere:

   Formarea unui profil de creator în domeniul floristic, pornind de la notiuni de baza, elementare, care prin asimilare devin temelia, fundatia unei dezvoltari ulterioare, graduale, firesti a unor calități și abilitati specifice necesare acestui profil.

  Pași către o educatie estetica..., urmând deschiderea orizonturilor unei educatii artistice,   perceptiile devenind mai fine,  se realizeaza  o mai mare rafinare a simturilor,  trezind calități mai subtile, mai complexe ale personalitatii.

     Parcurgerea pas cu pas, treapta cu treapta, a realizarii unei creatii florale – de la simplu la complex.   Când vei privi ( vei admira ) o creație florala sa poți vedea, recunoaște, identifica elementele componente ale acesteia (sub diverse aspecte ) ,  sa poți observa, simti corelatiile dintre acestea, sa surprinzi elementul surpriza – ceva ce te incanta, ceva ce te atrage...oare ce?....si astfel sa constientizezi ce te sensibilizeaza, ce anume îți ofera o traire emotionala plăcută.

   Sufletul tău, de fapt, recunoaște... unitatea,... armonia... emisa de aceea lucrare și vibreaza prin starea de incantare, bucurie.

“Frumusețea lucrurilor există în sufletul celui care le admiră”

   Prin insusirea ( constientizarea )  în fiinta ta a elementelor componente specifice unei creatii florale vei dobandii calități subtile  care îți vor largi orizontul creativitatii, originalitatii, a simtului estetic... iar lasandu-te în voia unui „joc floral” sa fii un creator autentic,... toate prin daruire, munca, rabdare, perseverenta.


Cine concepe și coordoneaza aceste ateliere?

Cristina Diana Blanaru – florist, floraria Floralia

Motivația personala: Bucuria și dragul de a impartasi din experiența mea dobandita de-a lungul anilor... din Dar daruind.

Orientarea profesională:
 
În perioada 2000 – 2002 am urmat în   Germania 3 cursuri de specializare:
- curs de buchete și aranjamente florale pentru incepatori
- curs de aranjamente florale pentru avansati
- curs de floristica pentru nunti

În perioada 2002 -2004 am studiat floristica în cadrul unei școli private de floristica din Germania , în colaborare cu  Federatia Germane de Floristica a landului Bayern ( FDF Bayern ), cu examen de absolvire susținut în 2004 la Regensburg.
Maestrii floristi (soț, soție) care detineau aceasta școala, trăiau și-si desfasura activitatea într-un castel bavarez din secolul XII, erau romantici,  autentici,  mari iubitori de natura și frumos,... în acest cadru „de poveste” am deprins „tainele floristicii”.
Astfel pregatirea, formarea mea profesională  are ca baza invatatura școlii germane de floristica, dar și influența particulară, inedita a acelor suflete frumoase și a acelui loc de basm.

Aceasta invatatura, completata de  experiența dobandita, adaptata spațiului socio-cultural romanesc,  stau ca temelie în conceperea, coordonarea și desfasurarea acestor ateliere de aprofundare a Creatiei Florale (design floral).


Modul de abordare a atelierelor de aprofundare a Creatiei Florale (design floral):

Atelierele se desfășoară pe parcursul a 7 module.
Cele 7 module vor fi abordate pe 2 nivele:
– nivelul I – nivel de initiere, pentru cei incepatori în domeniul floristic sau cu o experiența minima
- nivelul II – nivel avansat, pentru cei cu o experiența practica în domeniul floristic, dar care doresc să-și structureze,  să-și reaseze cunostintele practice cu cele teoretice, o aprofundare a domeniului, o
rafinare a simtului estetic.
(Nivelul de abordare va fi stabilit în urma unei discuții particulare)

Mod de desfășurare a atelierelor :

Participare: grup de 4-6 persoane
Program : 2 zile consecutive, intre orele 9 – 13 și 15 – 19 cu pauza de masa la prânz
Toate materialele florale și neflorale precum și instrumentele de lucru sunt puse la dispoziție.

Costul atelierelor  este  diferentiat pe module, fiind determinat de materialele florale, vegetale și neflorale folosite. (vezi costul afisat la descrierea modulelor)

Cursantul va beneficia de:
- un suport de curs al modulului parcurs, exemplificat
- un catalog al florilor (peste 300 de flori)
- creatiile florale realizate personal  în cadrul modulului
- diploma de participare, care dovedeste parcurgerea modulului