Cursuri de floristica scoala flori florarie buchet mireasa floralia brasov

Frumosul – expersie a creatiei artistice

Plecând de la a fi făuritori de bunuri materiale – necesare traiului zilnic – realizându-le cu mult drag, cu suflet, se ajunge la făuritori de bunuri spirituale, dezvăluind bogăție sufletească, imaginație și sete de frumos, precizie, îndemănare, forță, grație, frumusețe tehnică și stil rafinat ce poartă desfătare și determină momente de înalțare – iată o definire a creației artistice.

 

Ca să vorbim de creația artistică pe aceste meleaguri românești este necesară întoarcerea la izvor, ca mărturie în timp și peste timp ce ne poartă spre un trecut fără de care nu te poți întregii, în perimetrul luminat al stimei pentru cei ce ne-au dăruit acest câmp fecund, stimă în care ne oglindim noi înșine înobilarea tăriei de caracter și a idealului de muncă, în înalta năzuință spre desăvârșire.

 

În creația artistică populară găsim suflet românesc care palpita, care trăindu-l și tălmăcindu-l până la esență, răspândește căldura și frumusețe, înțelepciune și sensibilitate, răbdare și smerenie, demnitate și simplitate… fiori din murmurul izvorului, prin tehnica măestrită și stil rafinat.

 

Creatorul popular cu sufletul licărind în lumină, ca un artist laborios, inventiv, pătrunde în universul mirific al culorilor și formelor, leagă în taină, traduce gânduri spirituale prin forme grațioase cu o mare deschidere spre înnoire, revarsă cu dăruire izvoare ce despletesc firave motive vechi și noi, prin frumoase nuanțe de împlinire tehnică. El domină acest spațiu de taină, emoționează și convinge prin necontenita lui strădanie.