Cursuri de floristica scoala flori florarie buchet mireasa floralia brasov

In cautarea frumosului pierdut

Ce este frumosul?… cum să privim ca să-l vedem?… unde să-l căutăm?… mai ales într-o lume în care majoritatea ființelor umane sunt în mare confuzie,… nici nu mai cred în frumos,… nici nu mai speră să-l găsească și să-l vadă,… complacându-se într-o viață sumbră, rece și tristă.

 

Întotdeauna într-un suflet iubitor se găsește emoția și căldura necesară unui imbold subtil ce duce la căutarea frumosului – triumf al spiritului asupra materiei – la descoperirea bucuriei și a generozității, a inocenței și purității, ce duce la revărsarea iubirii din acel suflet asupra întregii firi. Astfel, pornind aventura spre înalt, sufletul cu convingerea ca poate creea o deschidere către frumos, redescoperă dimensiunile eternității, a acestor minuni celeste, făcând totodată și o redescoperire ( renaștere ) spirituală.

 

Dar pentru a putea cunoaște sau (re)cunoaște frumosul este necesar mai întâi să fim noi frumoși,… sau mai corect spus este necesar să conștientizăm că acest frumos este în noi,… dintotdeauna, lăsat de Tatăl Ceresc,… cândva,… demult… iar acuma ar fi bine să ne străduim să-l căutăm, să-l curățăm și să-l scoatem la suprafață… în toată splendoarea sa.

 

“Frumusețea lucrurilor există în sufletul celui care le admiră”( David Hume- filozof englez)

 

Dacă fiecare dintre noi are aceea sămânță a frumosului plantată în adâncuri, dacă o îngrijim cu multă iubire și blândețe, cu răbdare și perseverență, cu smerenie și nădejde, cu iertare față de noi și de tot și de toate… într-o bună zi… acest frumos va răsării din ființa noastră, din interiorul nostru, revărsându-se spre exterior și oglindindu-se în mii și mii de aspecte, pe care noi le privim în jurul nostru, în viața noastră.