Cursuri de floristica scoala flori florarie buchet mireasa floralia brasov

Pasi spre a trai frumosul – armonia si sensibilitatea

Cine crede în perfecționarea și împlinirea ființei umane, în mântuirea sa, trebuie să lucreze perseverent pentru dobândirea armoniei interioare care va duce la o armonizare a ființei cu întreaga creație – cu lumile văzute și nevăzute.

 

Pentru a cunoaște frumosul – în toată splendoarea sa – este necesar să pășim în profunzimile ființei noastre și să declanșăm un amplu și profund proces de purificare, curățare, debarasare de orice obstacole, impurității care blochează și opresc ființa de la armonizarea sa cu întreaga creație.

În armonie totul înflorește în ființa umană: privirea și exprimarea se înfrumusețează, gesturile sunt mai cumpătate, cuvintele mai constructive, gândurile mai inteligente.

 

Pe lângă armonia în care vrem să trăim este necesar să dobândim și sensibilitatea care să ne poarte ușor pe aripi diafane în acele tărâmuri unde frumusețea este tot mai strălucitoare și atotcuprinzătoare.

Sensibilitatea nu este doar o facultate care creează emoția, care ne dă o stare de bine, de bucurie în fața unor peisaje speciale, lângă oameni dragi, ea ne deschide adevărate porți ale luminii,… ale nemărginirii,… ne învață ordinea divină a lucrurilor, ne ajută să vibrăm împreună cu înalte lumi celeste – trăind și simțind frumusețea și beatitudinea lumilor divine.