Pasi spre a trai frumosul - armonia si sensibilitatea

Cine crede in perfectionarea si implinirea fiintei umane, in mantuirea sa, trebuie sa lucreze perseverent pentru dobandirea armoniei interioare care va duce la o armonizare a fiintei cu intreaga creatie – cu lumile vazute si nevazute.

 

Pentru a cunoaste frumosul – in toata splendoarea sa – este necesar sa pasim in profunzimile fiintei noastre si sa declansam un amplu si profund proces de purificare, curatare, debarasare de orice obstacole, impuritatii care blocheaza si opresc fiinta de la armonizarea sa cu intreaga creatie.

in armonie totul infloreste in fiinta umana: privirea si exprimarea se infrumuseteaza, gesturile sunt mai cumpatate, cuvintele mai constructive, gândurile mai inteligente.

 

Pe langa armonia in care vrem sa traim este necesar sa dobandim si sensibilitatea care sa ne poarte usor pe aripi diafane in acele taramuri unde frumusetea este tot mai stralucitoare si atotcuprinzatoare.

Sensibilitatea nu este doar o facultate care creeaza emotia, care ne da o stare de bine, de bucurie in fata unor peisaje speciale, langa oameni dragi, ea ne deschide adevarate porti ale luminii,… ale nemarginirii,… ne invata ordinea divina a lucrurilor, ne ajuta sa vibram impreuna cu inalte lumi celeste – traind si simtind frumusetea si beatitudinea lumilor divine.