Aranjamente florale artificiale online Cursuri de floristica scoala flori florarie buchet mireasa floralia brasov

Frumosul si florile

Florile m-au învăţat… frumosul şi sublimul,… curajul şi blândeţea … jertfa şi efemerul, căci totul este trecător în viaţă… doar iubirea din suflet se păstrează… este hrănitoare şi dătătoare de viaţă.

Cu drag, Cristina Diana Blanaru

"Frumosul va mântui lumea."
Dostoievski

Regasirea frumosului pierdut

...într-o bună zi, fiecare va porni,... la chemarea sufletului... spre regăsirea frumosului pierdut... cândva, undeva... în vremuri străvechi...

In cautarea frumosului pierdut

Ce este frumosul?... cum să privim ca să-l vedem?... unde să-l căutăm?... mai ales intr-o lume în care majoritatea fiinţelor umane sunt în mare confuzie,... nici nu mai cred în frumos,... nici nu mai speră să-l găsească şi să-l vadă,... complăcandu-se intr-o viaţă sumbră, rece şi tristă.

Pasi spre a trai frumosul – armonia si sensibilitatea

Cine crede în perfecţionarea şi împlinirea fiinţei umane, în mântuirea sa, trebuie să lucreze perseverent pentru dobândirea armoniei interioare care va duce la o armonizare a fiinţei cu întreagă creaţie – cu lumile văzute şi nevăzute.

Educarea frumosului – educatia estetica

Pentru a putea vedea frumosul din jurul nostru, este necesară o educație pentru frumos, o educație estetică care-l (re)învață pe om să trăiască armonia interioară, echilibrul între forțele imaginației și ale acțiunii, între aspirațiile sufletului și acceptarea realității fizice, între îndatoririle față de sine și cele față de semeni. O educație pentru frumos dezvoltă în om aspirația lucrului făcut bine și frumos, exigență și bunul gust față de bunurile de consum, simțul echilibrului și simplitatea comportării frumoase, civilizate.

Frumosul natural

Natura ne oferă în fiecare anotimp alt spectru cromatic, grandios, care împreună cu bogăția ei de forme și culori aduce mai aproape de inimile noastre binefacerea acestora, căci ea deschide calea spre înflorirea inspirației creatoare din ființa umană. Spațiile ei infinite de armonie, dezvoltă în om simțul artistic, al sensibilității și creativității, arcuind punți între lumea fizică și lumile subtile.

Frumosul – expersie a creatiei artistice

Plecând de la a fi făuritori de bunuri materiale - necesare traiului zilnic – realizându-le cu mult drag, cu suflet, se ajunge la făuritori de bunuri spirituale, dezvăluind bogăție sufletească, imaginație și sete de frumos, precizie, îndemănare, forță, grație, frumusețe tehnică și stil rafinat ce poartă desfătare și determină momente de înalțare – iată o definire a creației artistice.

Omul frumos

Dacă se lasă modelat, cizelat de amplul și profundul proces de purificare, de eliberare a impurităților lumii în care a coborât,… întro bună zi omul va deveni “suplu,... transparent,... fin” și astfel se plamădește Omul Frumos...