Frumosul si florile

Florile m-au invatat… frumosul si sublimul,… curajul si blandetea … jertfa si efemerul, caci totul este trecator in viata… doar iubirea din suflet se pastreaza… este hranitoare si datatoare de viata.

"Frumosul va mantui lumea."
Dostoievski

Regasirea frumosului pierdut

...intr-o buna zi, fiecare va porni,... la chemarea sufletului... spre regasirea frumosului pierdut... candva, undeva... in vremuri stravechi...

In cautarea frumosului pierdut

Ce este frumosul?... cum sa privim ca sa-l vedem?... unde sa-l cautam?... mai ales intr-o lume in care majoritatea fiintelor umane sunt in mare confuzie,... nici nu mai cred in frumos,... nici nu mai spera sa-l gaseasca si sa-l vada,... complacandu-se intr-o viata sumbra, rece si trista.

Pasi spre a trai frumosul - armonia si sensibilitatea

Cine crede in perfectionarea si implinirea fiintei umane, in mantuirea sa, trebuie sa lucreze perseverent pentru dobandirea armoniei interioare care va duce la o armonizare a fiintei cu intreaga creatie – cu lumile vazute si nevazute.

Educarea frumosului - educatia estetica

Pentru a putea vedea frumosul din jurul nostru, este necesara o educatie pentru frumos, o educatie estetica care-l (re)invata pe om sa traiasca armonia interioara, echilibrul intre fortele imaginatiei si ale actiunii, intre aspiratiile sufletului si acceptarea realitatii fizice, intre indatoririle fata de sine si cele fata de semeni. O educatie pentru frumos dezvolta in om aspiratia lucrului facut bine si frumos, exigenta si bunul gust fata de bunurile de consum, simtul echilibrului si simplitatea comportarii frumoase, civilizate.

Frumosul natural

Natura ne ofera in fiecare anotimp alt spectru cromatic, grandios, care impreuna cu bogatia ei de forme si culori aduce mai aproape de inimile noastre binefacerea acestora, caci ea deschide calea spre inflorirea inspiratiei creatoare din fiinta umana. Spatiile ei infinite de armonie, dezvolta in om simtul artistic, al sensibilitatii si creativitatii, arcuind punti intre lumea fizica si lumile subtile.

Frumosul - expersie a creatiei artistice

Plecand de la a fi fauritori de bunuri materiale - necesare traiului zilnic – realizandu-le cu mult drag, cu suflet, se ajunge la fauritori de bunuri spirituale, dezvaluind bogatie sufleteasca, imaginatie si sete de frumos, precizie, indemanare, forta, gratie, frumusete tehnica si stil rafinat ce poarta desfatare si determina momente de inaltare – iata o definire a creatiei artistice.

Omul frumos

Daca se lasa modelat, cizelat de amplul si profundul proces de purificare, de eliberare a impuritatilor lumii în care a coborat,… intr-o buna zi omul va deveni "suplu,... transparent,... fin" si astfel se plamadeste Omul Frumos...